top of page

Wie ben ik?

 

Mijn praktijk bestaat uit 1 logopedist,  praktijkhouder Bibi van der Heijden. Ik ben drie dagen werkzaam op de praktijk in Aarle-Rixtel op dinsdag, woensdag en donderdag.

Sinds 01 februari heb ik ook een vestiging in Beek en Donk, ik ben daar aanwezig op maandag-en vrijdagmiddag.

Ik ben lid van de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie, de beroepsvereniging van Nederlandse logopedisten) en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

bibi.jpg

Expertises:

 • Denk stimulerende gespreksmethodiek (DGM)

 • PROMPT 1, introductietechniek (spraak)

 • Fonologische stoornissen bij kinderen

 • Dyslexie: praktisch van A tot Z

 • Ondersteunende gebaren bij kinderen (nmg)

 • Communicatieve taaltherapie 0-6 jaar

 • Cursus spreekbeentje (spraak)

 • Cursus Neurolinguïstisch programmeren (NLP)

 • OMFT Oromyofunctionele therapie (afwijkende mondgewoonten)

 • Werken via principe Buteyko

 • Manuele Facilitatie Larynx

Praktijkhouder & Logopedist Bibi van der Heijden

 

Mijn naam is Bibi van der Heijden. Ik ben geboren en opgegroeid in Aarle-Rixtel. 

Ik ben iemand die graag met mensen van alle leeftijden wil werken.

Tijdens mijn werk in het verpleeghuis behandelde ik voornamelijk volwassenen, in mijn eigen praktijk zie ik  60% aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar, de andere 40% bestaat uit jong- volwassenen en volwassenen.

Iedere nieuwe cliënt zie ik als een uitdaging en ik zet mij 100% in om mensen te helpen met hun klacht.

 

Werkervaring

 

In 1989 ben ik afgestudeerd op de opleiding voor logopedie te Eindhoven. Ik ben direct met mijn eigen praktijk begonnen in Aarle-Rixtel, waar ik ben opgegroeid.  Daarnaast heb ik nog  7 jaar gewerkt in een verpleeghuis, waar ik veel ervaring opdeed met mensen met een afasie, dysarthrie en slikproblemen. Deze werkzaamheden heb ik neergelegd toen ik in verwachting was van mijn tweede kind. Vanaf 1996 werk ik alleen nog in mijn eigen praktijk.

Intussen heb ik 4 volwassen kinderen.

In 2007 ben ik gevraagd door Kemps en Rijf of ik bij hen in het Paramedisch Centrum Laarbeek  mijn praktijk wilde vestigen , in het gebouw aan de Molenstraat. Deze gelegenheid heb ik toen met beide handen aangenomen. Inmiddels werken we daar met een heel multidisciplinair team !

Sinds januari 2020 ben ik samen met ons team van het Paramedisch Centrum  verhuisd naar ons nieuwe gebouw met onze nieuwe naam: MEDIPOORT in Aarle-Rixtel Een modern nieuw gebouw met ons geweldig multidisciplinair team.

 

Ik ben lid van de kwaliteitskring logopedisten Helmond. 

Visie

Op  professionele wijze  met enthousiasme, empathie en klantvriendelijkheid ga ik om met de cliënt en zijn klacht, waarbij gestreefd wordt naar een wederzijdse vertrouwensrelatie tussen behandelaar en cliënt 

2010 - present

2010 - present

bottom of page